majasmuskler.blogg.se

Här kan ni följa mina tankar, funderingar, reflektioner och filosofier kring allt mellan himmel och jord men framförallt kring min vardag och livssituation. När jag var 21 år fick jag diagnosen LGMD2i som är en accelererande muskelsjukdom som idag innebär att jag är helt beroende av elrullstol för att ta mig fram och assistans all min vakna tid för att kunna leva ett så "vanligt" liv som möjligt. Fotografering och bildhantering är superkul så räkna med en hel del bilder.

Höstmys

Kategori: Hjälpmedel, Virka

 
Det luktar fuktig jord ute och det gröna är lite extra grönt innan det snart nu exploderar i höstens varma färgpalett. Jag har köpt nya garner, börjat om med dieten och ser fram emot mysiga höstkvällar framför braskaminen med en spännande ljudbok.
 
En ny elrullstol är på gång eftersom motorerna börjar ta slut på min gamla. Det ska bli kul men innebär också en hel del jobb eftersom även bilen behöver ny anpassning för att fungera med den nya stolen. Jag måste alltså samordna hjälpmedelcentralens beställning till Permobil med ansökan om bilanpassning till Försäkringskassan. Sen ska leveransen av elrullen tajmas med besök hos verkstaden för att fixa bilen. Det kommer bli så bra!
 
För er som vill vara med och stötta forskningen för att hitta ett botemedel till min diagnos, LGMD2i, så kan man ytterligare en dag till beställa en tröja i limited edition med min egen text "ME & You". Klicka här så kommer du dit.
 
Nu tillbaka till virkning och ljudbok. Jag kan varmt rekommendera er som gillar att virka, filten Eastern Jewels. Det finns en svensk FB-grupp, "Vi som virkar Eastern Jewels", med tillgång till mönstret för den som känner sig sugen. För den som hellre läser en bra bok kan jag rekommendera "En mors bekännelse" av Kelly Rimmer.
 
Ha det riktigt höstmysigt! 💖