majasmuskler.blogg.se

Här kan ni följa mina tankar, funderingar, reflektioner och filosofier kring allt mellan himmel och jord men framförallt kring min vardag och livssituation. När jag var 21 år fick jag diagnosen LGMD2i som är en accelererande muskelsjukdom som idag innebär att jag är helt beroende av elrullstol för att ta mig fram och assistans all min vakna tid för att kunna leva ett så "vanligt" liv som möjligt. Fotografering och bildhantering är superkul så räkna med en hel del bilder.

Rekordtorka

Kategori: Allmänt

 
Ja, det är sannerligen något märkligt med 2018. Jag tror att vi är många som kommer minnas året som det då Sverige stod i brand. Plötsligt är det vi som är drabbade av en katastrof och är i behov av internationella hjälpinsatser. Många är de frivilliga som ställer upp runt om i landet utöver de fantastiska brandmän och övriga yrkesutövare som arbetar med att släcka bränderna. Aldrig tidigare har väl önskan om stora mängder nederbörd varit större.
 
I Visby har vi, enligt Sverker Hellström meteorolog på SMHI, fått 7,5mm regn mellan 1 maj - 15 juli i år. Så lite nederbörd har aldrig tidigare uppmätts i Visby. Som jag tolkar det är det även det lägsta värdet för hela Sverige genom tiderna.
 
Värmen ser ut att hålla i sig och till och med öka igen den närmaste veckan. Därmed har Region Gotland utökat eldningsförbudet till att även omfatta grillning på egen tomt. Har det någonsin hänt tidigare?
 
För att klara hettan ett tag till så har jag köpt mig kylande handledsband från nätet och hoppas de dimper ner i brevlådan snart. Låter supersmart! De är gjorda i ett speciellt material som håller kyla. Man aktiverar de i kallt vatten, vrider ur de och sätter de om handlederna. Sedan kyler de av dig i 8 - 10 timmar.
 
I övrigt mår jag hyfsat bra. Jag har fått ordning på andningen och fortsätter sova med min kompis andningsmasken. Johan och jag har varit på två fågelresor. Vår årliga Ölandstripp i slutet av Maj och i år även en tur upp till Jämtland i början av Juni. Fantastiska resor båda två med underbara naturupplevelser. Det blev mycket bilkörning i Jämtland. Totalt körde jag drygt 170 mil den resan!
 
Här hemma har jag börjat måla. Jag bestämde mig för ett litet miniprojekt i akryl. Fyra små fågelporträtt, så klart! Jätteroligt och jag känner mig peppad att göra fler framöver.
 
 
 
Ha det fint till nästa gång!