majasmuskler.blogg.se

Här kan ni följa mina tankar, funderingar, reflektioner och filosofier kring allt mellan himmel och jord men framförallt kring min vardag och livssituation. När jag var 21 år fick jag diagnosen LGMD2i som är en accelererande muskelsjukdom som idag innebär att jag är helt beroende av elrullstol för att ta mig fram och assistans all min vakna tid för att kunna leva ett så "vanligt" liv som möjligt. Fotografering och bildhantering är superkul så räkna med en hel del bilder.

En av 16 000

Kategori: Funderingar

 
Jag tänker att jag är en klok och stark människa. En människa med starkt driv, sunda värderingar och ett stort rättvisepatos. En människa ödmjuk inför livet och att vi alla är olika men ändå har ett värde, ett människovärde. Jag tror att vi kan lära oss mycket av allt vi går igenom, om vi orkar. Just nu känns det inte som jag orkar. Just nu känner jag mig inte alls stark, inte det minsta driven och absolut inte värdefull.
 
Att vara en av de dryga 16 000 i vårt land, Sverige, som är beviljad assistansersättning känns inte alls bra. Jag känner mig som en ekonomisk belastning. Som något nödvändigt ont, något (inte någon!) som samhället är tvunget att ta hand om. Ibland tappar jag bort min styrka, mitt förnuft, min ödmjukhet och drunknar i ett hav av känslor. Idag är en sån dag. Idag känner jag inget driv, inget hopp och ingen tro. Bara ångest, panikångest.
 
Men jag vet att jag är klok och stark...
 
 
Spara

KOMMENTARER:

  • mikael ekman säger:
    2016-10-29 | 17:18:36

    Känner så med dig. Älskar dig. Kan jag göra något?❤😍

    Svar: Du gör något varje dag älskade pappa! Du älskar mig, varje dag, <3
    Maja Ekman Olin

Kommentera inlägget här: