majasmuskler.blogg.se

Här kan ni följa mina tankar, funderingar, reflektioner och filosofier kring allt mellan himmel och jord men framförallt kring min vardag och livssituation. När jag var 21 år fick jag diagnosen LGMD2i som är en accelererande muskelsjukdom som idag innebär att jag är helt beroende av elrullstol för att ta mig fram och assistans all min vakna tid för att kunna leva ett så "vanligt" liv som möjligt. Fotografering och bildhantering är superkul så räkna med en hel del bilder.

Så tröttsamt

Kategori: Allmänt, Hjälpmedel, Kroppen

 
Det är så trist att vara trött på Försäkringskassan. Har verkligen försökt förtränga att jag var tvungen att göra en ny utredning hos FK i våras för att de skulle kunna fortsätta bevilja mig Assistansersättning. Eftersom det beslutet avgör hela min livssituation så är väntan på det ganska ångestfylld. Hembesök av handläggare gjordes och därefter fyllde jag i och skickade in min ansökan som nu även omfattar en önskan om assistans nattetid från 1/9 så jag kan få hjälp att vända mig i sängen. (Har sovit på rygg i sex år nu...).
 
Sommaren har varit fantastisk men den undanträngda oron för det kommande beslutet, som eventuellt kommer innebära schemaändringar, nyanställningar och att vänja sig vid att någon kommer in i vårat sovrum på nätterna och vänder mig, har till och från trängt fram i gliporna och skapat små ångestmoln som obönhörligt sänkt sig ner över mig.
 
Nu, två dagar innan 1/9, inser jag att inget beslut dykt upp. Fyra månaders handläggningstid men inget beslut! Bestämmer mig för att ringa min handläggare och fråga vad som händer och möts av en röst som meddelar att hon inte finns på plats utan återkommer imorgon klockan 08.00.
 
Så ofantligt tröttsamt!
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: